Milijardu korisnika mobilnog interneta

Samo mesec dana nakon dostizanja cifre od pola milijarde, broj korisnika mobilnog interneta na putu je da se udvostruči, navodi se u saopštenju kompanije Ericsson.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 11.01.2011.

14:50

Default images

Netbook računari, pametni telefoni i tableti, učinili su da sve više ljudi koristi internet u pokretu. 2008. godine, broj korisnika mobilnog interneta iznosio je oo 200 miliona.

Predviđanja Ericssona, jednog od najvećih proizvođača komunikacione opreme, su da će taj broj do 2015. godine iznositi 3,8 milijarde.

Veći saobraćaj donosi veće prihode operaterima, a samim tim i osnovu za veća ulaganja u infrastrukturu, a kompanije kao što su Ericsson, Nokia Siemens Networks i kineski Huawei, očekuju povećanje kapaciteta mreže i brzine protoka u narednom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: